SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

Arama motorlarının sürekli olarak geliştirilen algoritmalarına uyum sağlayacak, arama motorlarının istediği kriterlere göre web sitenin site içi ve site dışı olarak optimize edilmesi işine SEO diyoruz. SEO’nun İngilizce açılımı “Search Engine Optimization” dur. Türkçe karşılığı ise arama motoru optimizasyonudur. Daha fazla detay için SEO Nedir? Başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bugünkü yazımız SEO çalışması yapmak isteyen ama nasıl yapacağını bilmeyen veya nasıl bir yol izleyeceği konusunda soru işaretleri bulunan kişiler için birebir. SEO çalışmasında başarı sağlamak istiyorsak öncelikli olarak yapılacak bu çalışmaları 2 farklı maddede incelememiz gerekecek.

  1. Yeni açılan bir web sitesi için çalışma yapmak
  2. Hali hazırda yayım hayatı devam eden bir web sitesi için çalışma yapmak

Bu 2 kıstas birbirinden farklı ve doğal olarak farklı bir yol haritası çizilerek çalışma yapılması gereken maddeler. Bu nedenle ayrı ayrı neler yapılması gerektiğini anlatacağız.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO işinin içine girdiğinizde yapılacak o kadar çok düzenleme olacak ki, bir süre sonra ister istemez SEO’yu daha iyi anlamaya başlayacaksınız. İlk bilmeniz gereken konu SEO çalışmaları 2 farklı maddede incelediğimizdir. Bunlara göz atacak olursak;

  1. On Page SEO : Sayfa içinde yapılan düzenlemeleri kapsar
  2. Off Page SEO : Sayfa dışında yapılan düzenlemeleri kapsar

SEO nasıl yapılır? Yazımızda anlatacağımız teknikler doğal olarak bu 2 maddeyi kapsayacaktır. Bu nedenle iyi bir başlangıç yapıp, doğru stratejiler oluşturmaya gayret göstermeliyiz. Yeni bir domain satın aldınız ve buna çalışma yapacaksınız o zaman yeni siteler için SEO çalışması nasıl yapılır? gelin inceleyelim.

1. Yeni Siteler için SEO Çalışmaları

Önceden kişiler anahtar kelime barındıran yeni domain’ler kayıt edip bu domainlere hızlı bir şekilde SEO çalışması yapıp siteyi Google’da belirli konumlara hızlı bir şekilde getirmeye çalışıyorlardı. Yeni domainlere, eski zamanlarda yapılan çalışmalar gerçekten fayda sağlıyordu biz bunu pek çok uygulamalarda gördük. Hatta yeni domainlere yüklü miktarlarda backlink kasma işlemleri bile yapılıyordu.

Gel gelelim günümüzde durum çok farklı. Yeni domain’lere yapılan hızlı SEO çalışmaları sitenizin Google filtre cezalarına maruz bırakabilir. Şöyle düşünün siz çevrenizde yeni bir arkadaş edindiniz. Ama daha yeni yeni o kişinin huyunu, suyunu öğrenmeye başladınız. İlk aşamalarda siz, yeni tanıştığınız bu kişiye güvenebilir misiniz? Tabii ki hayır.

Anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Sizin bir kişiye güvenebilmeniz için onu iyicene tanımanız ve belirli bir zaman geçmiş olmalı. Google işi de bu şekilde. Yeni açılan siteler, ilk aşamada güven anlamında 0’dan başlar bu nedenle yeni siteler için yapacağımız SEO çalışmaları farklılıklar göstermektedir.

Yeni Siteler Ne Yapmalı?

Yeni bir domain almadıysanız, öncelikli olarak tescil işleminde anahtar kelimenizin domain’de geçmesine önem vermelisiniz. Güzel, anahtar kelimeyi barındıran bir domain her zaman size avantaj sağlayacaktır. Bu noktadan sonra önem vereceğiniz konu ise hosting’tir.

Page Speed için Hosting Seçimi

Sitenizin Page Speed (sayfa hızı) yüksek olması arama motorları ve sitenizi ziyaret edecek kullanıcılar için büyük öneme sahip.

Bu nedenle hosting alımlarında 20-30 ₺ fazla ücret verip hızlı, sürekli sitenizin yayında olabileceği, özellikleri yüksek bir hosting hizmeti temin etmeniz önemli.

Eğer hangi firmadan hosting alacağınıza karar veremiyorsanız, daha önce yazdığımız en iyi hosting firmaları makalemizi bağlantıyı kullanarak inceleyebilirsiniz.

SSL Sertifikası Sahibi Olun

SSL sertifikası artık olmazsa olmazlardan bir tanesi durumuna geldi. Özellikle tarayıcıların kendini güncellemesiyle birlikte SSL sertifikası kullanmayan web sitelere giriş yaptığınızda “bağlantı güvenli değil” ibaresi görülmektedir.

Google’ın ise SSL sertifikası kullanan web sitelere daha fazla önem verdiği tüm SEO danışmanları tarafından belirtiliyor. Bizde SEO çalışmalarımız için mutlaka sitemize bir SSL sertifikası kurmalıyız.

Şu anda çoğu hosting hizmeti sağlayan firmalar ücretsiz olarak SSL hizmeti veriyor. Zaten Let’s encrypt tarafından sunulan ücretsiz SSL için hosting panelinizden kurabilir yada hosting sağlayıcınıza destek talebi oluşturarak onların kurmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer hosting paneliniz DirectAdmin ise bunun için daha önce yazdığımız Directadmin ücretsiz SSL kurulumu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Responsive Uyumlu Hızlı Tasarım

Arama motorları için mobil uyumlu internet sayfalarının önemi bir hayli falza. Bu nedenle sitemizde kullanacağımız tema, tasarım mutlaka Responsive yani mobil uyumlu olması gerekir.

Yeni web standartları ile kodlanmış, gereksiz kod kullanımından uzak durulmuş, performansı iyi temalar Google SEO çalışmalarında sizlere büyük avatajlar sağlayacaktır. Eğer kullandığınız siteniz mobil uyumu varmı merak ediyorsanız, Google mobil uyumluluk testi aracını kullanarak bunu kolaylık öğrenebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızı Oluşturun

Eğer sosyal medya hesaplarınızı oluşturmadıysanız, öncelikle Medium, Twitter, Facebook birimlerinden sayfa adınızı kapsayan hesaplar oluşturun. İçeriklerinizi eş zamanlı olarak sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağımız için sayfamızın bilinirliği ve sosyal medya birimlerini etkin kullanabilmek için önemli bir kriter.

SEO çalışması için sosyal medya birimlerinin etkili kullanımı önemli. Bu nedenle sosyal medya hesaplarımızı sıklıkla kullanacağınız.

İçeriklerinizi Oluşturun!

Yeni siteler için yapılacak ilk SEO çalışması özgün içerikler oluşturulması olacaktır. Sayfalarınız, ürünleriniz, yazılarınız ve sitenizde bulunan tüm alanlar için özgün içerikler oluşturup bunları sitenizde yayımlamalısınız.

Şu anda Google ve diğer arama motorlarının en çok önem verdikleri konuların başında içerik üretimi konusu geliyor. Üretim odaklı yaklaşımlar sergileyerek bol bol kaliteli ve özgün içerikler oluşturun. İçerikleri oluştururken çok fazla anahtar kelime geçirmeden kullanım sergileyin. Gelin bir içerik sayfasında neler olması gerektiğini listeleyelim.

  • Oluşturacağınız içerik tamamen özgün olmalı (kopya olmamalı)
  • Rakiplerinizi inceleyin ve onların kullandığı başlıklardan uzak durarak, kimsenin daha önce kullanmadığı ilgi çekici-kaliteli başlıklar kullanın. Başlıklarınızda anahtar kelimiz mutlaka 1 adet geçmeli.
  • İçerikler çok yoğun anahtar kelime kullanımı yapmayın. 200 kelimeye 1 anahtar kelime kullanımı size fayda sağlayacaktır. Çok sık anahtar kelime kullanımı, spam izlenimi yaratabilir buda Google Manuel spam önergelerine uyum sağlamadığınız anlamına gelir. Manuel spam daha çok sitenin içerik hatalarından kaynaklanmaktadır.
  • İçeriğinizde 1 adet <h1> ana başlık etiketi, 2 adet <h2> başlık etiketi, 3 adet <h4> etiketi kullanabilirsiniz. Makalenin uzunluğuna göre siz düzenlemeleri yapın. Ama mutlaka başlık etiketleri kullanın.
  • İçeriğinizde 1-2 tane anahtar kelimeyi bold (kalın) olarak imleyin. Ayrıca 1 adet italik olarak imleyin.
  • İçeriğinizde mutlaka en az 1 adet resim kullanın ve resmin alt parametresine makale başlığınızı girin.
  • İçeriğinizde listelemeler, paragraflar, varsa ilgili sayfaya linkler yapın.
  • İçeriğinizde noktalama, imla kurallarına dikkat ederek bir kullanım sergileyin.

İçeriklerinizi bu dediğimiz maddeleri uygulayarak hazırlayın ve yayımlayınız. İlerleyen zamanlarda çok güzel sonuçlar alacağınıza emin olun.

Site içi Linklemeleri Yapalım

Site içerisinde oluşturduğumuz sayfalar, yazılar, ürünlerde birbiriyle alakalı konuların olduğu bölümleri sayfalar arası linkler ile bağlantı kurduracağız. Ayrıca sitemizin temasında site içi linklemelerin düzgün yapılmış olması büyük önem arz eder.

Google botları sayfalarınızı gezerken, tüm sayfalarınıza ulaşım sağlayabilmesi için linklerin güzel şekilde inşa edilmiş olması gerekir. Ayrıca sitenize giriş yapan ziyaretçilerin sayfalar arası geçişlerini kolaylaştırmak, onlara doğru alanlara yönlendirmek için linkler kullanılır.

Site Haritası Oluşturun ve Google’a Gönderin

Site haritası arama motorları botlarının sitenizdeki yeni içerikleri-sayfaları daha hızlı şekilde tespit edebilmesine olanak sağlar. Google site haritasına çok önem veriyor. Bu nedenle sizde .xml formatında bir site haritası oluşturun Google Webmaster Tools araçlarına giriş yaparak bu bölümden site haritasını Google’a gönderebilirsiniz.

Eğer Webmaster araçlarında kaydınız yok ise o zaman bir Google hesabı açarak mutlaka sitenizi ekleyip, doğrulama işleminizi yapın. Çünkü SEO çalışması yaparken her zaman aktif olarak search console kullanacağız.

Siteyi Güncel Tutun

Farkındaysanız anlattığımız yöntemler hep On Page SEO teknikleri. Yani hep site içi düzenlemeler yapıyoruz. Çünkü sitenizi riske atmadan doğru SEO tekniklerini uygulamanızı sağlamak öncelikli amacımız.

Bakın bu maddede yine site içinde yapmanız gereken önemli bir şeyden bahsedeceğiz. Yeni sitelerin yayın aşamasına girdiğinde yapacağı en etkili çalışma sürekli siteyi yazılarla, makalelerle, ürün girişleriyle güncel tutmasıdır. Güncellik kavramı arama motorları tarafından büyük önem görmekte.

Yani kendinize 3 aylık bir içerik periyodu belirleyin ve bu sürede özgün içerik girişleri ve sitenizin güncel tutulmasını sağlayın. Yayımladığınız içeriklerin bağlantılarını sosyal medya hesaplarınız üzerinden mutlaka paylaşın. Bu süreyi en iyi şekilde geçirmiş olursunuz. Yeni siteler 3 aylık süreçlerini bu şekilde tamamladıktan sonra Off Page SEO çalışmalarına başlayacaktır. Backlink inşası için acele etmeye gerek yok, içerik üretimine devam edilmesi şart.

3 Ay Sonunda Backlink Alımlarına Başlayın!

Bu 3 aylık süreçte sitemiz içerik anlamında yeteri kadar doyduğuna göre, artık sıralamalar elde edebilmek amacıyla site dışı SEO çalışmalarına başlamamız gerekiyor.

Bu noktada Backlink inşası konusu büyük önemi olduğundan bu konuya şu anda girmek durumundayız. Backlink dediğimiz şey, başka sitelerden sitemize verilen bağlantılardır. Önerma anlamına gelir, referans olabilir yada referans olmadan önerme yapabilir. Daha fazla bilgi için Backlink Nedir? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu nedenle dış sitelerden temin edeceğimiz linkler ilk aşamada nofollow alımı yapmalı daha sonra ise dofollow tanıtım yazıları alımı ile çeşitlendirmeler sağlanmalı. Böylelikle tamamen doğal bir link alma işlemi sağlamış oluruz.

Backlink alımı yaparken öncelikli olarak Google’da bir arama yapıp sektörünüzde rakip siteleriniz yada içeriğiniz ile alakalı, en yakın içeriğe sahip olan siteleri tespit edip bu sitelerin blog sayfalarına giriş yapıp, blogların alt tarafına mantıklı yorumlar yaparak blog backlink elde etmeliyiz. Blog backlinkler daha çok nofollow’dur ve yeni siteler için ideal bir başlangıç niteliği taşır.

Blog backlinkleri, yabancı ülkelerde bulunan .edu uzantılı eğitim platformlarında ingilizce mantıklı yorumlar yaparakta elde edebiliriz. .Edu uzantılı linkler arama motorları için önemlidir. Eğitim içerikli sitelerden alınan linkler size her zaman fayda sağlar.

.Edu uzantılı siteleri tespit edip, mantıklı yorumlar atarak editör onaylı temiz edu backlink sahibi olabilirsiniz. Biz aktif olarak bu yöntemi kullanıyoruz. Bu aşamadan sonra tanıtım yazısı backlinkleri almaya başlamalısınız.

Ama unutmayın backlink alma işini zamana yayarak yapın, asla bir anda backlink kasmaya çalışmayın sonu hüsran olmasın. Backlinkler sitenizin popülerliğini yükseltecek ve sizi zamanla arama motorlarına sıralama bazlı olarak yükseltecektir. Anca backlink alacağımız siteleride analiz etmeli, fayda sağlayabilecek, özgün içerikler barındıran ve değerleri yüksek sitelerden linkler temin etmek sitemizin geleceği için çok önemli.

2. Eski Siteler için SEO Çalışmaları

Hali hazırda yayım hayatını sürdüren, arama motorlarında indexleri hali hazırda var olan ve belirli bir değere sahip olan eski siteler nasıl bir SEO çalışması yapmalı gelin bunu inceleyelim.

Eski domain’ler için nokta atışı yapabileceğimiz teknikleri sizin için derledik.

İçerikleri Gözden Geçirin

Siteniz üzerinden yayımladığınız içerikler (blog yazısı, ürün açıklamaları, sayfa içerikler vs..) ile istenilen konumlara gelemiyorsanız içeriklerinizi gözden geçirmeniz gerekecektir.

İçeriklerinizin uzunluğu, özgünlük durumu, yazı içerisinde kullanım şekliniz içeriğinizin kalitesini belirler. Eğer içeriğinizin gücü düşük, kısa bir anlatım benimsiyorsa o zaman içerikleri daha dolgun, daha özgün ve daha dikkatli bir şekilde güncelleyelim.

İçerik konusunda emin olun rakipleriniz boş durmuyor ve full özgün sayfalarca içerikler hazırlayıp bunları kullanıyor. En azından içerik anlamında onlarla eşit mesafeye gelmeye çalışın.

İçerik oluşturma işinden sonra mutlaka internette bulunan özgünlük test araçları ile içeriklerin özgünlük durumlarını kontrol edin. %100 özgün içerik olduğunu gördükten sonra yayımlayın.

Site içi Hataları Giderin!

Eğer site içinde hatalar varsa bunları gidermemiz şart. Responsive görünüm hatası, css veya javascript hatalarını örnek olarak verebiliriz. Mesela sitenizde kullanılmayan javascript dosyaları varsa onları kaldırabilirsiniz. Yada kullandığınız js dosyaları sıkıştırılmış formatta değilse bu dosyaları min.js olarak sıkıştırabilirsiniz. Buda size Pagespeed hızını yükseltecektir.

Yüksek boyutta png resim dosyaları kullanıyorsanız bunlar Jpg formatına dönüştürüp bu formatta kullanın. Jpg dosyaları sıkıştırılmış, kalite kaybı en düşük olan resim formatıdır ve sayfanızın hızını büyük ölçüde arttırır.

Sayfalarınızda kullandığınız resimlerde alt parametresi kullanılmamışsa, mutlaka resimlere alt parametresi ve resim ne ile alakalı ise onun ismini parametre olarak belirleyelim. Böylelikle eklediğimiz resimler Google görsel aramalarda çıkacak ve buradan sitenize hit gelecektir.

Güvenlik Sertifikası Yoksa Mutlaka Kurun!

Sitenizde bir SSL sertifikası kurulu değilse mutlaka sertifika kurun. Ücretsiz olarak kurulum şansınız bulunmaktadır. Kurulumdan sonra eğer sitenizin alt yapısı WordPress ise Eklentiler > Yeni Ekle sekmesinde arama kısmına “Really Simple SSL” yazıp çıkan eklentiyi kurun. Son olarak otomatik ayarları yaparak sitenizi kolaylıkla https protokolünde çalıştırabilirsiniz.

http to https ssl redirect

Eğer WordPress değil’de özel bir yazılım kullanıyorsanız o zaman http protokolünüzü https olarak yönlendirmek için Htaccess SSL yönlendirme yapmanız gerekir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bağlantıyı kullanarak daha önce yazdığımız ssl yönlendirme yazımızı okuyabilirsiniz.

Alt Sayfalarınıza Backlink Çalışması Yapın!

Google’da istenilen konuma gelemediğiniz alt sayfalarınızı tespit edip konumlarını bir yere not alın. Daha sonra sizin sitenizin sektörüne uygun sektörlerde web siteler bulup, temiz sitelerden tanıtım yazısı şeklinde alt sayfalarınıza anchor backlink (anahtar kelime backlink) alın.

Backlink alacağınız siteleri ise iyi test etmeniz gerekir. Backlink alacağınız sitenin DA (Domain Authority), PA (Page Authority), Moz Spam Score, Alexa Dünya ve ülke trafiği, aldığı backlinklere ve sitenin içerisindeki içerikleri iyicene incelemek gerekir. Bunun için bazı araçlar mevcut ama en basitinden Moz kullanabilirsiniz.

moz.com

Ücretsiz olarak üye olabilir ve daha sonra sorgulatma işlemi yapabilir. Backlink Checker aracı ile link alacağınız sitenin backlinklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Backlink alımlarından sonra biraz zaman içerisinde yükselişleri göreceksiniz. Backlink Alırken şunlara dikkat edelim.

  • Asla Footer’dan linkler almayalım
  • Alacağımız tanıtım yazısı şeklinde özgün makalelerden ve sektörümüz ile alakalı sitelerden olmalı
  • Backlink alacağımız sitenin değerleri yüksek olmalı ve temiz içeriğe sahip olmalı
  • Backlink alacağımız siteyi inceleyelim ve link çöplüğüne dönmemiş bir site olduğuna emin olalım (ancak bu tarz siteler fayda sağlar)
  • Çalışmaları sadece anasayfaya yapmak doğal olmayan bir izlenim verebilir bu nedenle önce alt sayfaları güçlendirerek işe başlayalım
  • Çalışma yapacağımız alt sayfaları tespit edip 1 yada 2 adet tanıtım yazısı şeklinde Anchor Backlink şeklinde alım yapalım
  • Backlink alacağımız kişilerle konuşup, alacağımız tanıtım yazısının kalıcı olacağına dair söz isteyelim. Silinme durumlarında zarar göreceğiz bu nedenle bu konuya önem vermeliyiz.

Sitenizin Değerlerini Ölçtünüzmü?

SEO çalışması yaptığınız web sitenizin değerlerine Moz’dan baktınız mı? eğer bakmadıysanız mutlaka moz’da sorgulatma yaparak değerlerinizi kontrol edin. Moz spam score değeriniz yüksek ise, bu defa aldığınız backlinkleri kontrol etmeniz gerekecektir.

Daha önce yazdığımız Moz spam skor sorgulama makalemizi incelemenizi öneririm. Oradaki metrikler ne durumda olduğunuzu anlamanıza olanak sağlar.

Spam puanı yüksek sitelerden aldığınız backlinkler varsa bu backlinkleri WebMasterTools’dan Disavow links Google backlink reddetme aracını kullanarak kaldırmanız gerekir. Spam puanı yüksek linkleri kaldırdıktan sonra zamanlar spam skorunuzun düzeldiğini gözlemleyeceksiniz.

Haber Sitelerinde Varmısınız?

Bunu biz demiyoruz bunu Google diyor. Haber sitelerinde yayımlanın diyor. Bu nedenle güçlü, otoriter haber sitelerinde haber olmak, sitenizin hem otoritesini yükseltir hemde anahtar kelimelerde hızlı bir şekilde tırmanışa geçmenize olanak sağlar.

Tabi bunlar birazda bütçe meselesidir. SEO bütçesi ayarlayıp bu bütçeyi en doğru şekilde kullanmak önemli. Makalemiz baya uzadı, böyle giderse sonu gelmeyecek ama ben basit bir biçimde dilim döndüğünde bişeyler anlatmaya çalıştım. Çok fazla detaylara girmedim, siz okudukça uyguladıkça ve araştırdıkça yeni SEO kriterleri keşfedip tatbik edersiniz.

Anlamadığınız yada sormak istediğiniz yerlerde yorum bölümünü kullanmakta çekinmeyiniz.

Admin
Admin

Bilgiye ve eğitime önem veren, paylaşmayı seven bir insan.

15 Yorumlar
Tümünü göster En Yararlı En Yüksek Puan En Düşük Puan Yorumunuzu ekleyin
  1. Seo çalışması yapılması konusunda aydınlatıcı nitelikte bir makale olmuş. Yeni siteler için nasıl bir başlangıç yapacağımı öğrenmiş oldum. Makalenin kalanını sabırsızlıkla bekliyorum.

  2. Yeni siteler SEO çalışmalarına 3 ay sonra başlamalı yorumunuza ek olarak şunu söylemek istiyorum, çok link alınan sitelerden uzak durulmalı. Link çöplüğüne dönmüş siteler yarardan çok zarar veriyor.

  3. Alacağımız tanıtım yazısı şeklinde özgün makalelerden ve sektörümüz ile alakalı sitelerden olmalı

  4. Bir makale okuyorum diyorki googlenin her dediğini yapmayın. birine bakıyorum işde google’ye uyum sağlayın.
    çelişki içinde çelişki. sitemdeki meta keywordleri google istemiyor. kaldırdım sıralamam düştü. tekrar ekledim. sıralama düzeldi. SEO çok değişik bir alan. çok fazla deneyim ve tecrübe isteyen bir sektör.

  5. Ücretli seo hizmeti aldıysamda bir fayda göremedim. sizin paylaşımlarınızla kendi seo stratejimi belirleyip o yönde ilerlemek bana herzaman daha faydalı oldu. seo hakkında yararlı bilgilerin devamının gelmesini bekliyorum.

  6. Seo hakkında bilmediğimiz çok konu var bizler işin kolayına kaçıyoruz nasılmı? Site açıyoruz istiyoruzki hemen ziyaretci dolsun adsense koyalım para kazanalım.

    Herşey kolay olmuyor okumak sürekli kendini ve açtığın siteyi burdaki gibi makaleler okuyarak geliştirmeliyiz makale için tşkler

  7. Merhabalar, gercekten faydalı bir makale çıkarmışsınız. Websiteye ait sayfaların sosyal medyada ne kadar paylaşıldığına dair sorgulama yapabilecegimiz bir adres varmı? Teşekkür ederim.

  8. Güzel akıcı ve iyi yerlere değinilmiş bir seo yazısı olmuş emeğine sağlık gerçekten bu yazıda güzel detaylar var. Ben çok şey öğrendim umarım herkes te öğrenir.

  9. SEO gibi bir alanda en önemli hususlardan birisi sitenin otoriter olmasıdır. sitenizi otoriter hale getirmeye çalışmak oldukça iyi sonuçlar alacaksınız. Dijitalleşen dünyada her yerel firmanın büyük küçük demeden bir web site açıp SEO çalışmalarına başlamalarını öneriyoruz çünkü SEO uzun vadeli bir çalışma gerektirmektedir.

  10. SEO nedir sorusuna güzel bir cevap olmuştur. İnsanlar faydalanarak SEO alanında bilgi sahibi olabilirler.

  11. Güzel ve akıcı bir anlatım olmuş tebrik ederim. SEO kategorinizdeki yazılarınızı beğenerek okuyorum.

  12. Seo konusunda bir çok teori geliştiren girişimciler var. Yakın zamanda pratikte görecegiz. Ayrıca sizin de anlatımınız kayda değer olmuş.

  13. SEO’ya yeni başlayanlar için oldukça yararlı olmuş. Yazıda SEO ile ilgili temel prensipleri ele alınarak, SEO’nun ne olduğu ve neden önemli olduğu konusunda temel bir anlayış kazandırılmış. Elinize sağlık

  14. Merhabalar,Eski Bir Bankacıyım ve dijital pazarlama alanına yeni giriş yaptım ve hiçbir bilgiye sahip değilim. Şirketimizde ilgili yetkilim ile sıfırdan seo ile ilgili bilgiler almaktayım ve SEO ile ilgili aktarmış olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Güncel içerikler nasıl oluşturmam gerektiği hakkında çok değerli bilgilere sahip oldum. Çok teşekkür ederim.

  15. Güzel bir yazı olmuş Ama benim için SEO nasıl yapılır derseniz? Özgün İçerik ve Kaliteli Başlıklardır.

Yorum Bırakın

Translate »
Kılavuz Yazılım
Logo